CHP'den Ekonomiye Sert Eleştiri

CHP'den Ekonomiye Sert Eleştiri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir, bütçe ile ilgili yaptığı açıklamada, "Ekonomide dünya ligindeyiz" söyleminin büyük bir yalan olduğunu ifade etti.

CHP Ticaret Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir, Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmeleri ile ilgili yaptığı açıklamada, "Ekonomide dünya ligindeyiz" söyleminin büyük bir yalan olduğunu ifade etti.

Demir, 2023 yılı bütçe açığının 1 trilyon 375 milyar TL olduğunu belirterek, "Bütçe başarısızlığını öncelikle enflasyon ile mücadelede başarısızlık ve ekonomi politikalarında tutarsızlık ve istikrarsızlıkla ilişkilendirmek gerekir" dedi.

Demir, 2024 yılı bütçe açığının ise 2 trilyon 652 milyar TL olarak bütçede yer aldığını belirterek, "Bu vergi gelirleri yine dolaylı vergiler ve çalışanlardan kesilen vergiler ile vatandaştan toplanacaktır" diye konuştu.

Demir, Mali Disiplinin kaybolduğunu, yükün vatandaşa yıkıldığını belirterek, "Her çalışan asgari ücrette, her emekli kök maaşta eşitlenecek" dedi.

Demir, Türkiye'nin yolsuzluk algı endeksinde 180 ülke arasından 101. sırada, demokrasi endeksinde 167 ülke arasından 103. sırada, Dünya mutluluk endeksinde ise 137 ülke arasında 106.sırada olduğunu belirterek, "Bu tablo iç karartıcıdır" dedi.

Demir, düşen sanayi üretimi, artan iflasların sonucu büyüyen işsizliğe dikkat çekerek, "Kötü ekonomi politikaları ile 2024 yılı işverenler, çalışanlar için çok daha zor geçecektir" dedi.

Demir, KOBİ'lerin tehlikede olduğunu, küçük esnafın battığını belirterek, "Türkiye ekonomisi bu gidişle daha da kötüye gidecektir" dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler