Çorum Katliamın 43. Yıldönümü Anıldı

Çorum Katliamın 43. Yıldönümü Anıldı

Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu ve Çorum Hitit Dernekleri Konferansyonu’nun organize ettiği etkinlik, Çorum katliamında kaybedilen Can’lara saygı duruşu ile başladı.

Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu ve Çorum Hitit Dernekleri Konferansyonu’nun ortaklaşa düzenlediği anma programı 03 Temmuz 2023 Pazartesi günü Hacı Bektaş-ı Veli Parkında gerçekleşti.

Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu ve Çorum Hitit Dernekleri Konferansyonu’nun organize ettiği etkinlik, Çorum katliamında kaybedilen canlara saygı duruşu ile başladı.

Anma programına CHP Ankara Milletvekilleri Okan Konuralp ve Aliye Timisi Ersever, CHP Ankara İl Başkanlığı Yöneticileri, CHP Mamak İlçe Başkanlığı Yöneticileri, Siyasiler, Mamak Belediyesi Meclis Üyeleri, STK Yöneticileri, Mahalle Muhtarları ve mahalle halkı katılım sağladı.

Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Uykun Günün anlam ve önemini belirten konuşmada;
“Değerli konuklarımız her yıl unutmamak ve unutulmamak için Hitit Dernekler Federasyonu olarak düzenlemiş olduğumuz Çorum katliamının 43. Yas yılımızı aynı acı ve aynı üzüntüyle paylaşmak için aramıza katıldığınız için sizlere tüm Hitit Dernekler Federasyonu nu oluşturan köy dernek başkanlarımız adına teşekkür ediyorum.

Katliamı gerçekleştirenler bilinmesi rağmen, üzerlerine gidilmemiş, bu katliamı planlayanlar, emir-komuta zinciri içerisinde katliamda rol alan görevliler korunmaya çalışılmış, Çorum’da yaşanan gerçeklerin üstünü örtme yoluna gidilmiş ve adalet sağlanmamıştır.

Çorum katliamı bizim için ne ilkti ne de son olacak. Yüzyıllardır atalarımız dedelerimiz hiç vazgeçmedi. Biz de vazgeçmeyecegiz. Bizim talebimiz çok açıktır. Biz adalet talep ediyoruz.  Barış ve kardeşlik ancak eşitlik ve özgürlük ortamında olur. Eşitlik olmadan, kardeşlik olmaz, özgürlük olmadan barış olmaz” dedi.

Çorum katliamının tanığı ve Avukatı Sadık Eral Çorum katliamı ve sonrasında yaşanan olayları anlattı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Mamak Şube Semah Topluluğu’nun semahı ile etkinlik sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler