Dünyanın En Hızlı Hayvanı Hangisi?

Dünyanın En Hızlı Hayvanı Hangisi?

Jamaikalı atlet Usain Bolt yaptığı 45 kilometre maksimum hız ile bir insan için şuana kadar kaydedilmiş en yüksek hız değerine ulaşmayı başarmıştır. Peki bu hız hayvanlar aleminde dünyanın en hızlı hayvanlarını geride bırakmaya yeterli olabilir mi?

Dünyanın En Hızlı 10 Hayvanı 
10 numara:
Aslan
Ormanın kralı aslanlar, doğanın en zeki ve amansız avcılarından birisidir. 
Aslanlar avlarını kovalarken kısa sürelerde de olsa maksimum 80 kilometre hıza ulaşabilirler.
Dişi Aslan'ın ağırlığı 90 120 kilogram arasında değişirken Erkek aslanın Ağırlığı 155 230 kilogram arasındadır.

09 numara:
Afrika Antilobu
Öküz başlı antilop olarak da bilinen Afrika Antiloplarının isminden de anlaşıldığı üzere Yaşam kıtaları Afrika'dır.  Afrika Antiloplarına en sık rastlanan bölge Kuzey Tanzanya da bulunan  Serengeti ovalarıdır . Vahşi doğada 20 yıldan fazla yaşayabilen Afrika Antiloplarının uzunluğu 1,50 metreye kadar ulaşabilmekte olup Ağırlıkları ise ortalama 130 kilogram dır.
Vahşi doğada kendisini  bekleyen onlarca tehlikeye  karşın, ulaşabildiği maksimum 80 kilometre hız ile kolay bir av olmaktan çoğu zaman kurtulabilmektedir.

08 numara;
Çeyrek At
Amerikan Çeyrek atı olarakda bilinen bu tür Kısa mesafelerde koşma konusunda çok yeteneklidir. Hem bir yarış atı olarak hem de rodeolarda , at gösterilerinde ve çalışan bir çiftlik atı olarak popüler bir ırktır. Genelde 400 metre yarışlarında yarışan Çeyrek Atlar anlık olarak ulaştıkları maksimum 88 kilometre hız ile dünyanın en hızlı at cinsi olarak kabul edilmektedirler.

07 numara;
Amerİka antİlobu
Çatalboynuzlu antilop olarak da bilinen ve Kuzey Amerika'da yaşayan Amerika antilopu ulaştığı maksimum 89 kilometre hız ile karada yaşayan en hızlı ikinci canlı olma özelliğine sahiptir. Uzunlukları 1,5 metreye kadar ulaşabilen Amerika Antiloplarının ağırlıkları ise 45 65 kilogram arasında değişmektedir.

06 numara;
Kılıç balığı
Kılıç balığı, kılıca benzeyen üst çenesinden adını almıştır. Atlantik, Pasifik ve Hint Okyanusunda yaygın olarak görülebilmektedir. Kılıç balıkları denizin 600 metre dibinde, sıcaklığın 5 dereceye kadar düştüğü yerlerde bile avlanabilmektedirler. 
Uzunlukları 3 metreye kadar ulaşabilen kılıç balıklarının ağırlıkları 650 kilograma kadar ulaşabilir.
Saatte 97 kilometre hıza ulaşabilen kılıç balıkları okyanusların en hızlı 2. balığıdır.

05 numara;
Yelken Balığı
Görüntüsü kılıç balığını da andıran bu balık, adını sırtındaki yelkeni andıran geniş yüzgecinden almıştır. 
Atlantİk ve Hİnt-Pasİfİk okyanuslarında yaygın olarak görülebilen Yelken balıkları ulaşabildikleri maksimum 110 kilometre hız ile Dünyanın en hızlı balık türüdür.

04 numara;
Çita
Listemizin 4. sırasında yer alan Çita karada yaşayan hayvanların en hızlısıdır.  Aslanlar gibi sürü halinde veya saklanarak avlanmak yerine, yüksek hızının avantajını kullanarak avlanan bir hayvandır. Sıfırdan 100 km hıza sadece 3 saniyede erişebilen çitaların ulaşabildikleri maksimum hız ise 120 kilometre'dir.

03 numara;
İğne kuyruklu ebabİl
Dünyanın en hızlı hayvanları listemizin 3. sırasında İğne kuyruklu ebabil kuşu yer almakta. En Uzun Kesintisiz Uçuş yapabilme rekorunu elinde bulunduran ebabil kuşu aylarca havada kalabilen ve uçarken uyuyabilen bir kuş türüdür. Uzunluğu 16-17 santimetre, ağırlığı ortalama 1 kilogram olan İğne kuyruklu ebabil kuşunun maksimum hızı 169 kilometre dir.

02 numara;
Kaya kartalı
Kayalık dağlarda ve ormanlarda yaşar. Tüm yaşamları boyunca bir tek eşleri olur ve genellikle her yıl aynı yuvayı tercih ederler.  Kaya kartalının ortalama ömrü 45 yıldır.
Uçuşta görkemli ve zariftir, Diğer kartallardan farklı olarak süzülürken ve dönerek yükselirken kanatlarını yukarı kaldırır.  Avına ilerlerken dik olarak dalışa geçerek saatte 320 km hıza ulaşabilir. ulaştığı bu yüksek hız onu Dünyanın en hızlı 2. hayvanı yapmaktadır. 

 01 numara;
Alaca Doğan
Ve Dünyanın En Hızlı Hayvanı Sıralamasında 1.lik Gökdoğan olarakda bilinen Alaca Doğanın oluyor. 
Kutup bölgeleri, çok yüksek dağlar ve tropikal yağmur ormanlarının dışında dünyanın her yerinde görülebilmesi mümkün olan bir kuş türüdür. Yırtıcı bir kuş olan Alaca Doğan genel olarak orta boyda kuşlarla beslenir. Avına doğru yaptığı kendine özgü dalış sırasında maksimum 386 kilometre hıza ulaşabilir. Bu hız gökdoğanı hayvanlar âleminin en hızlı türü yapmaktadır.
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler