Emekli ve memur maaşlarına yüzde 37,57 enflasyon farkı

Emekli ve memur maaşlarına yüzde 37,57 enflasyon farkı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan aralık ayı enflasyonu ile emekli ve memur maaşlarına zam oranları da belirlendi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan aralık ayı enflasyonu ile emekli ve memur maaşlarına zam oranları da belirlendi.

TÜİK'in açıklamasına göre aralık ayı enflasyonu yıllık bazda yüzde 64,77 oldu. Bu oran, emekli ve memur maaşlarının belirlenmesinde gösterge olarak kullanılacak olan yılın ikinci yarısındaki enflasyon oranı olarak da hesaplandı.

Bağkur ve SSK emeklilerine yüzde 37,57 enflasyon farkı

Temmuz ayında yüzde 25 zam alan Bağkur ve SSK emeklileri, ocak ayından itibaren refah payı ve seyyanen ödemeler gibi ilave zamlar haricinde yüzde 37,57 oranında enflasyon farkı alacak.

Memur ve memur emeklilerine yüzde 29,78 enflasyon farkı

Memur ve memur emeklileri ise temmuz ayında yüzde 17,55 oranında artışa ek olarak 8 bin 77 liralık seyyanen zam almıştı. Ayrıca, yüzde 6'lık sözleşme zammı nedeniyle yılın ikinci yarısı için memur ve memur emeklilerinin maaşlarında yüzde 29,78'lik bir artış olacak. Ocak ayında alacakları yüzde 15'lik sözleşme zammı da eklendiğinde, memur ve memur emeklilerinin maaşlarında toplamda yüzde 49,3'lük bir artış olacak.

En düşük memur maaşı 32 bin 861 TL'ye yükseldi

Bu doğrultuda, aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 22 bin 17 liradan 32 bin 861 liraya, en düşük memur emekli aylığı ise 9 bin 876 liradan 14 bin 741 liraya yükseldi.

Ek zam beklentisi sürüyor

Hükümetin bu oranların üzerine refah payı ekleyebileceği de beklentiler arasında yer alıyor. Ayrıca, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılması sonrasında daha fazla prim ödemiş olan emeklilerin aleyhine bir durum oluştu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bunun düzeltileceğine dair açıklamaları sonucunda ilave zam beklentisi oluştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler