Günay Karakuş’un sergisi  Ankara’da

Günay Karakuş’un sergisi Ankara’da

10 Ekim Ankara Katliamında bir bacağını kaybeden Günay Karakuş’un resim sergisi Ankaralı sanatseverlerle buluşuyor.

10 Ekim Ankara Katliamı’nda ağır yaralanan ve bir bacağını kaybeden Günay Karakuş, Ankara'da resim sergisi açıyor. Katliamın ardından yaptığı resimlerle hem yaşama tutunan hem de sözünü çizerek, boyayarak anlatan Karakuş, tuvale direncin ve umudun izlerini resmediyor.

Artıgerçek'in haberine göre; 'Ankara Katliamı'n ardından ara verdiği Çukurova Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünü bitiren Karakuş’un sergisi 15-22 Kasım tarihleri arasında Çankaya Belediyesi Hizmet Binası’ndaki Galeri Çankaya’da sanatseverlerle buluşacak.

'SÖZCÜKLERİN ANLAMINI YİTİRDİĞİ NOKTADA RESİM CAN SİMİDİM OLDU'

10 Ekim Katliamı’nın 2. Yıldönümünde Artı Gerçek’e konuşan Günay Karakuş, “Benim bu iki yıllık süreçte meramımı anlatma yöntemim hep resim yaparak, çizerek, boyayarak oldu. Bu yönde tutundum belki. Çünkü sözcüklerin anlamını yitirdiği noktada resim benim için bir can simidi oldu. Bir nevi iletişim dili. Derdimizi kavgamızı anlatma çabası, üretebilme gayesi, anlatma güdüsü. Galerileri süsleyen resimler değil bunlar. İfade özgürlüğünün olmadığı topraklarda sonsuz ve sınırsız ifade özgürlüğü sunar resim. Ve belki de dramatize etmemek için anlatamadıklarımı göstermektir. ‘Bakın işte yara hâlâ sıcak ve kanıyor’ demektir” demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler