Aday Gösterilmeyince  Kadın Oyunları Festivali'ni İptal Etti!

Aday Gösterilmeyince Kadın Oyunları Festivali'ni İptal Etti!

Belediye Başkanı Tolga Tosun, Aday Gösterilmemesinin Ardından Bandırma 4. Kadın Oyunları Festivali'ni İptal Etti!

Türkiye'nin ve Avrupa'nın tek kadın temalı tiyatro festivali olan Kadın Oyunları Festivali, Bandırma'da, aday gösterilmeyen Belediye Başkanı Tolga Tosun tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden iptal edildi.

Festival komitesinden alınan bilgiye göre, belediye başkanı Tolga Tosun, aday gösterilmediğini öğrendikten hemen sonra kültür müdürü aracılığıyla festival direktörünü arayarak, festivale sadece 15 gün kala hiçbir gerekçe belirtmeden iptal edilmesini istedi.

Festival yönetimi, bu kararın tiyatro kurumlarını, oyuncuları, teknik personeli ve ulaşımı sağlayan şoförleri de mağdur edeceğini dile getirdi. Ancak tüm ısrarlara rağmen belediye başkanı ve yönetimi kararlarını gözden geçirmedi.

Festival yönetimi açıklamasında, Bandırma'da üç yıldır düzenledikleri festivalin dördüncüsü için Kasım ayından beri Bandırma Belediyesi yetkilileriyle süreci başlattıklarını belirtti. Hazırlıkların tamamlandığı, hatta belediyenin festivale ait görselleri hazırlamasını bile istediği ancak aday gösterilmeyince festivalin iptal edildiğini aktardı.

Yönetim, bu durumun sadece festivale değil, Bandırma'daki tiyatro ekiplerine ve kadın mücadelesine yapılan bir darbe olduğunu vurguladı. Aynı durumun diğer kentlerdeki festivallerde yaşanmadığını belirterek, bu kararın sadece belediye başkanının adaylığıyla ilgili olduğunu düşündüklerini ifade etti.

Son olarak, Bandırma halkıyla yeniden buluşacaklarını belirten festival yönetimi, kültür, sanat ve kadın mücadelesinin, bir kişinin buyruğuyla sekteye uğratılamayacağını, kamu vicdanını yok sayan ve darbe vuranların karşısında mücadelelerinin süreceğini dile getirdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler