Hatay'da meme kanseri farkındalık eğitimleri devam ediyor

Hatay'da meme kanseri farkındalık eğitimleri devam ediyor

"Kendini Tanı, Erken Tanı Meme Kanseri Farkındalık Hareketi" kapsamında, Samandağ ilçesindeki Etnospor Dayanışma Obası'nda 200 kadına meme kanseri farkındalık eğitimi verildi.

Hatay'da, İhtiyaç Haritası ve Kanser Savaşçıları Derneği tarafından AstraZeneca Türkiye'nin desteğiyle yürütülen "Kendini Tanı, Erken Tanı Meme Kanseri Farkındalık Hareketi" kapsamında, Samandağ ilçesindeki Etnospor Dayanışma Obası'nda 200 kadına meme kanseri farkındalık eğitimi verildi.

Eğitimlerde, meme kanseri görülme sıklığı, başlıca risk faktörleri, erken tanının önemi, meme kanseri tarama (mamografi) ve elle muayene gibi konularda bilgilendirme yapıldı.

Eğitimlerin ardından, kadınların meme kanseri taramaları için en yakın Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi'ne (KETEM) yönlendirilmesi sağlandı.

Eğitime katılan Kanser Savaşçıları Derneği gönüllü hekimi Dr. İbrahim Çolhan, Hatay'ın geçen yılki depremlerden en çok etkilenen illerden biri olduğunu belirterek, "Hala toparlanma sürecinde olan bu ilimizde kanser hastalıkları, özellikle de meme kanseri, depremin gölgesinde kalma tehlikesiyle karşı karşıya. Derneğin bölge kadınlarına sunduğu bu önemli destek ile erken tanı ile meme kanserinin tedavisinin mümkün olduğunu dair kadınları bilinçlendiriyoruz. Bu desteğimiz bir gereklilik değil, aynı zamanda kadınlara yalnız olmadıklarını hissettiren anlamlı bir çabadır." dedi.

İhtiyaç Haritası Yönetim Kurulu Üyesi Esra Arslan da, "Farkındalık yaratmak her konuda çok değerli ve yaratacağımız sosyal etkinin en önemli çıktısı. Deprem bölgelerinde meme sağlığı ile ilgili kadınlarımıza hem destek olmak hem de farkındalık yaratmak adına yürüttüğümüz bu proje ile yanlarında olmanın ve katkı sağlamanın, rakamlarla ölçülemeyecek seviyede olduğuna inanıyorum. Birlikte verdiğimiz destek ile paylaştıkça çoğaltacağımız nice dayanışma hikayesine ortak olacağımızı ümit ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kanser Savaşçıları Derneği Genel Sekreteri Aslı Ortakmaç ise, "Geçen yılki depremlerin etkilediği Hatay ilinde insanlar zor şartlarda hayata tutunmaya devam ediyor. Uzmanlar, böyle büyük felaketlerin ardından bireylerin hayata tutunmaya çalışırken erken tanı belirtilerini göz ardı edebilmelerinin risklerine ve erken tanı hizmetlerine erişimin kısıtlılığına dikkati çekiyorlar. Bu riskleri ortadan kaldırmak için Hatay’da gerçekleştirdiğimiz bu projemizin buradaki ikinci etabında da kadınlarda en yaygın görülen meme kanserinde erken tanı konusunda eğitilmelerinin ve tarama için KETEM’lere ulaşımlarının sağlanmasıyla belki de daha ileri evrelerde ortaya çıkacak meme kanseri vakalarının kolay tedavi edilebilir aşamalarda tespit edilmesine vesile oluyoruz." diye konuştu.

AstraZeneca Türkiye Medikal Direktörü Dr. Deniz Ertürk Erem ise, "Kanseri ölüm nedeni olmaktan çıkarma hedefimiz doğrultusunda, toplumun faydasına olacak her çalışma, projede ve işbirliğinde üzerimize düşeni yapmaya daima hazırız. Bu kapsamda Hatay’da ikinci kez eğitimleri tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Eğitimlerimiz önümüzdeki dönemde bölgedeki diğer illerde de sürecek." dedi.

Eğitimler devam edecek

"Kendini Tanı, Erken Tanı Meme Kanseri Farkındalık Hareketi" kapsamında, Hatay'da verilen eğitimlerin ardından, önümüzdeki dönemde deprem bölgesindeki diğer illerde de eğitimlerin devam etmesi planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler