iPhone X fiyatına kaç fincan kahve içilir?

iPhone X fiyatına kaç fincan kahve içilir?

Tim Cook'un “Eğer iyi kahve içmek için para verebiliyorsanız, iPhone X için de verebilirsiniz” sözü bu soruyu akla getirdi.

iPhone telefonların fiyatları hemen her yıl gündem oluyor, burası bir gerçek. Bundan birkaç sene öncesine gidecek olursak, “iPhone fiyatına kurbanlık alınır mı?”, “iPhone alana kadar hangi arabalar alınabilir” konulu birçok haberle karşılaşmıştık. Bu haberlere bir katkı da Tim Cook’tan, yani Apple’ın CEO’sundan geldi.

Tim Cook, iPhone X’in fiyatını savundu: “Eğer iyi kahve içmek için para verebiliyorsanız, iPhone X için de verebilirsiniz.”

Evet, Gizmodo’da yer verilen haber gerçekten ilginç. Cook, bir ay boyunca iyi bir kahve mekanına gidip kahve içenlerin aylık taksitlerle iPhone X’i de alabilecek maddi güçleri olduğunu düşünüyor ve iPhone X’i almalarını tavsiye ediyor. Tabii yurt dışındaki teknoloji severler için bir öneri bu. Ülkemizi göz önüne alacak olursak…

1 adet üçü bir arada kahvenin yaklaşık fiyatı 55 kuruş. 1 ay boyunca günde 1 tane içsek 17 lira yapıyor. Demek ki ayda 17 lira ödeyerek 359 ay sonunda iPhone X’e sahip olabiliyoruz.

“Ama Cook, lüks kahve mekanına giderek yapılan harcamadan söz ediyor” diyebilirsiniz. Onu da hesaplayalım.

Ünlü kahve dükkanı zincirlerinde filtre kahve ortalama 5,75 TL’ye satılıyor. Bir ay boyunca her gün 1 fincan içiyoruz desek, 178 TL yapıyor. Böylece 34 ay kahve içmeden, ayda 178 TL ödeyerek iPhone X’e sahip olabiliriz.

Tabii bu uzun süreçler sona eren kadar herhalde en az 3-4 yeni iPhone modeli satışa sunulmuş olacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler