Limon sosları yasaklanıyor!

Limon sosları yasaklanıyor!

Limon suyu izlenimi veren limon aromalı sos, limon sosu, limonlu sos ve benzeri ürünlerde limon suyu bulunmaması durumunda, bu ürünlerin satışı 2024 sonunda yasaklanacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, limon suyu izlenimi veren limon aromalı sos, limon sosu, limonlu sos ve benzeri ürünlerin 31 Aralık 2024'ten sonra yurt içinde piyasaya arz edilmesi yasaklandı.

Yapılan değişiklikle, Türk Gıda Kodeksi kapsamındaki bir gıda ürününe yatay veya dikey gıda kodeksinin izin vermediği bir bileşenin ilave edilip edilmediğinin tespitinde, ilgili kodeks hükümlerine ilave olarak, uluslararası veya ulusal çalışmalar neticesinde belirlenen ve Bakanlık resmi internet sitesinde duyurulacak analiz metotları ve karar limitleri kullanılacak.

Bu değişiklikle, limon suyu izlenimi veren limon aromalı sos, limon sosu, limonlu sos ve benzeri ürünlerde limon suyu bulunmaması durumunda, bu ürünlerin satışı yasaklanacak.

Bakanlık, bu değişikliğin, tüketicilerin yanıltılmasını önlemek ve gıda güvenliğini sağlamak amacıyla yapıldığını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler