Ordu'da 35 Milyon Yumurta Üretiliyor

Ordu'da 35 Milyon Yumurta Üretiliyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Migros'un iş birliğiyle yürütülen Beni Hafife Alma Projesi (BHA) kapsamında Ordu'da hayata geçirilen yumurta üretim tesisinde, kafessiz yöntemle yıllık 35 milyon adet yumurta üretildiği bildirildi.

Migros'un, gıda tedarik zincirinin önemli bir parçası olan orta ve küçük ölçekli üreticileri destekleyerek hayvan refahına saygılı ürünlerin sürdürülebilir üretimini teşvik ettiği belirtildi. Bu iş birliği kapsamında, Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürütülen BHA Projesi'ne Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sınırlı Sorumlu Ulusal Yumurta Temin ve Tevzi Kooperatifi ve Ordu Yumurta Üreticileri Birliği de dahil olmuş ve üretilen yumurtalar Migros aracılığıyla Türkiye'nin dört bir yanına dağıtılmıştır.

Beni Hafife Alma Derneği Başkanı Mehmet Hilmi Güler, projenin "Kendi kendine yeten Ordu" ilkesiyle başladığını ve nitelikli tarım uygulamaları sayesinde üreticilerin ek gelir kaynaklarını artırmak için yoğun çalışmalar yaptıklarını vurguladı. Güler ayrıca, bu çabalar sonucunda Ordu İli Yumurta Üreticileri Birliği'nin ulusal pazarlara ulaşabilmesini sağladıklarını ve bu destekler sayesinde yıllık 35 milyon adet yumurta üretimi gerçekleştirildiğini söyledi. Gelecekteki hedeflerinin ise 50 milyon adede ulaşmak olduğunu ifade etti. Ayrıca, yem üretim tesisi kurarak yemde dışa bağımlılığı azaltmayı amaçladıklarını belirtti.

Migros Grubu İcra Kurulu Üyesi Ekmel Nuri Baydur, projenin ortaya çıkış hikayesini anlatarak, Migros'un küçük üreticilere ve birliklere destek vererek yerel ekonominin kalkınmasına katkı sağladığını belirtti. Baydur, projenin başlangıcında yıllık 50 bin adet yumurta üretildiğini, ancak verdikleri desteklerle bu rakamın 35 milyon adede yükseldiğini ve bu yumurtaların Türkiye genelinde Migros mağazalarında satıldığını söyledi.

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Ordu'da yürütülen serbest sistem yumurta tavukçuluğunun sağlıklı ve güvenilir gıda üretimi açısından büyük önem taşıdığını ve üretimlerinin çevre duyarlılığı ilkesiyle uyum içinde ilerlediğini vurguladı.

Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Başkanı Alp Önder Özpamukçu, dernek olarak yerel ekonominin kalkınması için üretim modellerine destek verdiklerini ve bu projelerin Türkiye genelinde yaygınlaştırılması için ellerinden gelen katkıyı sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

Ordu Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Celal Sezgi ise kendi çiftliğinde organik yemle beslenen tavuklarla yıllık 35 milyon adet yumurta üretimi gerçekleştirdiğini ve Migros'un desteği sayesinde işlerini büyütebildiklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler