Sinemalarda bu hafta 5'i yerli 7 film vizyonda

Sinemalarda bu hafta 5'i yerli 7 film vizyonda

'Doğu Ekspresinde Cinayet', 'Yol Ayrımı' ve 'Umudun Öteki Yüzü' haftanın öne çıkan filmleri arasında.

Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Penélope Cruz ve Daisy Ridley gibi oyuncuların rol aldığı "Doğu Ekspresinde Cinayet" izlemeye değer bir yapım olmuş. Şener Şen'in başrolde olduğu "Yol Ayrımı" elbette Şener Şen ve Yavuz Turgul ikilisini sevenler için zaten listede. Sabahattin Ali severek okuyanlardansanız yazarın yaşam hikâyesini ve Türkiye'nin çalkantılı dönemlerini anlatan belgesel filmde bu hafta vizyona girdi. Kara mizah sevenler ise "Umudun Öteki Yüzü" nü kaçırmasın.

DOĞU EKSPRESİNDE CİNAYET

Polisiye romanların kuşkusuz kült yazarı Agatha Christie ve elbette en önemli roman karakteri dedektif Hercule Poirot. Efsanevi dedektif Halep'ten İstanbul'a geliyor. İstanbul'da da Londra'ya doğru yola çıkıyor, tabii ki bir cinayeti çözmeye çalışırken. Kenneth Branagh hem dedektife hayat veriyor hem de filmin yönetmen koltuğunda oturuyor. Müthiş bir trenin içinde, binbir çeşit insan var. Kar fırtınası, cinayet, zanlılar, güzel kadınlar, karizmatik adamlar. Masalla gerçeğin birbirine girdiği macerada Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Penélope Cruz, Daisy Ridley gibi bir de çok iyi bir kadrosu var.


MUTLULUK ZAMANI

Kiralık Aşk dizisiyle tanınan Barış Arduç ve Elçin Sangu dizideki birlikteliği bir romantik komedi filmine taşımışlar. Yönetmen koltuğunda Şenol Sönmez var. Zengin ve çapkın Mert ile dünyevi zevklerle işi olmayan Ada'nın aşkını anlatan filmde Cengiz Bozkurt ise özgüvensiz bir adamı canlandırıyor.

YOL AYRIMI

Yavuz Turgul ve Şener Şen'i tekrar biraraya getiren film. Şen elli senaryo arasından Turgul’un senaryosunu beğenmiş, “Yol Ayrımı”nda rol almaya bu şekilde karar vermiş. Bir sistem eleştirisi, haksızlığın ne kadar can yakıcı olduğu gibi birçok hassas konuya dokunan bir senaryosu var. Birçok sinema eleştirmeni ikinci bir "Gönül Yarası" olarak yorumlasa da oyuncu kadrosu açıısndan ve elbette Şener Şen için izlenir.

UMUDUN ÖTEKİ YÜZÜ

Berlin'den en iyi yönetmen ödülüyle dönen Aki Kaurismäki'nin filmi "Umudun Öteki Yüzü" mültecilik kavramına kara komedi penceresinden bakıyor. Dünyanın en huzurlu ülkelerinden biri olarak anılan Finlandiya'ya kaçak olarak girmek isteyen Khaled'in mücadelesi anlatılıyor. Müzisyenler, kumarbazlar, yeraltı kahramanlarıyla dolu film haftanın izlenesi işlerinden.

YANLIŞ ANLAMA

Türkiye’de zor duruma düşmüş bir aile, kendilerine Azerbaycan’dan kalan miras için kalkar, Bakü’ye gider. Azeri ve Türk aile, mirası alabilmek için onlara verilen listedeki maddeleri birlikte yapmak zorundadır. Türk oyuncular ve Azerbaycan’ın en iyi oyuncuları Ferda Amin, İslam Mehreliyev’in de yer aldığı macera başlar. Ama gel gör ki iki aile birbiriyle bir türlü anlaşamaz. İstanbul’un tarihi semtlerinde başlayıp, Azerbaycan’ın benzersiz şehri Bakü sokaklarına uzanan bu macerada, bizi bol kahkaha, aksiyon, dram ve aşk bekliyor.
Filmin yönetmen koltuğunda Ulaş Cihan Şimşek oturuyor. Senaryosunu Ayberk Çınar'ın kaleme aldığı filmin oyuncu kadrosunda ise; Şevket Çoruh, İlker Ayrık, Hakan Bilgin, Bahadır Efe, Duygu Karaca, Pelin Sönmez, Pervin Abiyeva, Islam Mehreliyev ve Ferda Amin yer alıyor.

SABAH YILDIZI: SABAHATTİN ALİ

Metin Avdaç'ın yönettiği belgesel film "Sabah Yıldızı: Sabahattin Ali", Türk edebiyatının önemli isimlerinden Sabahattin Ali'nin yaşam hikayesini ikinci kez beyaz perdeye taşıyacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler