Tarikat baskısı altındaki 'Kızıl Goncalar'  seti yeni mekanlarında

Tarikat baskısı altındaki 'Kızıl Goncalar' seti yeni mekanlarında

Dizinin üçüncü bölümü 22 Ocak Pazartesi günü izleyicilerle buluşacak.

Tarikatların hedef göstermesi ve RTÜK'ün ceza vermesinin ardından çekim izinleri iptal edilen "Kızıl Goncalar" dizisi, Beykoz Kundura Fabrikası'nda yeni mekanlarında çekimlerine başladı.

Fox TV'de yayınlanan ve iktidara yakın medya ve tarikatlar tarafından hedef gösterilen "Kızıl Goncalar" dizisi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı iki mekanındaki çekim izinlerinin iptal edilmesinin ardından Beykoz Kundura Fabrikası'na taşınma kararı almıştı.

Yapım şirketi Gold Film, dizinin yeni mekanlarını Beykoz Kundura Fabrikası'nda sıfırdan kurdu. Sanat yönetmeni Erol Taştan ve ekibi, 10 günde dekorların büyük bir kısmını hazırladı. Dergah sahnelerinde kadınların kullandığı bölümde çekimler başladı. Erkeklere ait bölüm de kısa süre içinde tamamlanacak.

Dizinin üçüncü bölümü 22 Ocak Pazartesi günü izleyicilerle buluşacak.

Tarikat baskısı devam ediyor

"Kızıl Goncalar", seküler Atatürkçü Levent (Özcan Deniz) ve tarikat gölgesinde çocuk yaşta evlendirilen Meryem'in (Özgü Namal) hikayesini anlatıyor. Dizinin afişlerine boyalı saldırı düzenlenmiş ve çekimler için verilen mekan izinleri de iptal edilmişti.

8 Aralık'ta ilk bölümünün yayınlanmasının ardından tarikatlar ve yandaş medya tarafından hedef gösterilen dizi nedeniyle RTÜK, FOX TV'ye 9 milyon TL idari para cezası ve 2 kez program durdurma yaptırımı uygulamıştı.

RTÜK'ün CHP'li üyesi Tuncer Keser, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, Kızıl Goncalar'a ceza verilmesinin nedenlerinden birinin dizideki "börek sahnesi" olduğunu belirtmişti.

Ankara Bölge İdare Mahkemesi cezayı onayladı ve 8 Ocak'ta dizinin yayın saatinde deprem belgeseli yayınladı.

Diziye destek çağrısı

Diziye yönelik baskılar devam ederken, sosyal medyada "Kızıl Goncalar'a sahip çık" çağrıları yapılıyor. Birçok kişi, dizinin izlenmesi ve sosyal medyada paylaşılması çağrısında bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler