Tavuk fiyatlarına zam yağmuru

Tavuk fiyatlarına zam yağmuru

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı "Tavuğu parçalama yasağı kalkmalı. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir yasak yok. Şu an tavuk fiyatları anormal. "

Tavuk fiyatlarındaki artış, kasap esnafını da zor durumda bıraktı. Tavukçuluk sektöründe yaşanan maliyet artışları, tavuk fiyatlarına yansıdı. Dana kuşbaşı etin kilosu 360 lirayı bulurken, tavuk kanadı 170 lirayı aştı.

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, tavuk fiyatlarındaki artışın, kasap esnafının maliyet artışlarından kaynaklandığını söyledi. Yardımcı, "Dükkan kiraları 20 bin lira olmuş. Ben ilk kez bu kiraları görüyorum. Esnaf bu parayı kazanamıyor. 20 bin lira kira, 20 bin lira işçi toplamda 40 bin liraya mal oluyor. Bir kişinin sigortası 5 bin lira olmuş. En küçük kasaba bile 7-8 bin lira elektrik faturası geliyor. Bu maliyetler et fiyatlarına yansıyor" dedi.

Yardımcı, tavuğun parçalama yasağının da tavuk fiyatlarındaki artışı tetiklediğini belirtti. Yardımcı, "Tavuğu parçalama yasağı kalkmalı. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir yasak yok. Şu an tavuk fiyatları anormal. Bütün tavuğun fiyatı markasına göre değişmekle birlikte 70-80 lira arasında değişiyor. Normalde tavuk kanat 160-170 lira. Hâlbuki tavuğu biz parçaladığımız zaman 120 liraya satacağız. Vatandaşın ucuza yemesi için yasak kalkmalı" diye konuştu.
Kaynak: elipshaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler