Turistler Türkiye'de, Ortalama 2 bin 900 Dolar Harcıyor

Turistler Türkiye'de, Ortalama 2 bin 900 Dolar Harcıyor

Her 10 yabancı turistten 4'ü, 12 ay içinde Türkiye'ye tekrar gelmeyi planlıyor.

Türkiye'ye gelen yabancı turistlerin tercih ve harcama alışkanlıkları

Visa'nın 2023 Global Seyahat Trendleri Araştırması, Türkiye'yi ziyaret eden yabancı turistlerin tercih ve harcama alışkanlıklarına dair önemli bilgiler sunuyor.

Araştırmaya göre, Türkiye, Almanya, İngiltere, ABD ve Orta Doğu ülkelerinden gelenler için en popüler destinasyonlardan biri. Her 10 yabancı turistten 4'ü, 12 ay içinde Türkiye'ye tekrar gelmeyi planlıyor.

Türkiye'yi çekici kılan en önemli faktörler arasında lezzetli yemekler (%54), bütçe dostu olma özelliği (%42) ve cazip alışveriş imkanları (%41) yer alıyor. Türkiye, özellikle çocuklu aileler için de popüler bir destinasyon.

Turistlerin ödeme tercihlerinde de önemli bir değişim yaşanıyor. Yapılan ödemelerin %57'si kart ile gerçekleştiriliyor. Kart kullananların %83'ü ise temassız ödemeyi tercih ediyor.

Türkiye'yi ziyaret eden yabancı turistler, seyahat başına ortalama 2 bin 900 dolar harcıyor. Seyahat başına en yüksek harcamayı 4 bin 15 dolar ile 12 yaşından büyük çocuklarla seyahat eden aileler gerçekleştiriyor.

Araştırma, yabancı turistlerin Türkiye'de ortalama 11 gece konakladığını gösteriyor. Güvenlik, temizlik ve konum, konaklama tercihlerinde temel kriterler olarak öne çıkıyor. Türkiye'yi ziyaret eden turistlerin %80'i otelleri tercih ederken, bu alanda BAE, Almanya ve İngiltere vatandaşları bu oranın daha da yüksek olduğu ülkeler arasında yer alıyor.

Türkiye'ye gelen ziyaretçiler en çok tatil amaçlı seyahat ederken, kişiselleştirilmiş deneyimleri de tercih ediyor. Turistlerin %29'u 'her şey dahil' konaklama, %21'i 'kısmi paket' seçerken, %50'si kendi rezervasyonunu kendi yapmayı tercih ediyor.

Arkadaş veya aile önerileri, seyahat edenler için önemli bir referans kaynağı olarak öne çıkıyor. Aynı zamanda seyahat inceleme siteleri, arama motoru sonuçları ve sosyal medya paylaşımları da etkili oluyor. Turistler genellikle konaklama ve ulaşım için bir ay öncesinden rezervasyon yapmayı tercih ederken, restoran rezervasyonları ülkeye ulaştıktan sonra gerçekleştiriliyor.

Çevre dostu seyahat, Türkiye'ye gelen turistler için giderek daha önemli hale geliyor. Araştırmaya göre, Türkiye'ye gelen turistlerin %87'si, diğer alternatiflere göre benzer fiyat seviyesinde ya da daha ucuz olması durumunda çevre dostu seyahati tercih edeceğini ortaya koyuyor.

Sürdürülebilirlik kriterlerine uygun konaklama tesisleri, ulaşımda enerjinin verimli kullanımı ve tek kullanımlık plastikten kaçınma, sürdürülebilir seyahat alanında turistlerin dikkate aldığı temel unsurlar olarak öne çıkıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler