İzmir'de 9. Balkan Panorama Film Festivali sona erdi

İzmir'de 9. Balkan Panorama Film Festivali sona erdi

Festivalde 6 dalda 12 kategoride 39 film 12 SARI ŞEMSİYE ÖDÜLÜ İÇİN YARIŞTI

Karşıyaka Belediyesi'nin ev sahipliğinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla bu yıl 9. kez düzenlenen Balkan Panorama Film Festivali, görkemli bir törenle sona erdi.

Balkan Panorama Film Festivali, Karşıyaka Belediyesi Suat Taşer Kültür Merkezinde düzenlenen ödül töreniyle kapanış yaptı. Ödül töreni festivalin Kurucusu ve Direktörü Sali Saliji – Sallini'nin konuşmasıyla başladı. Saliji, festivale katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Şevket Balla da yaptığı konuşmada, festivalin sanatın birleştirici, umut verici ve iyileştirici gücünü yansıttığını belirterek, "Umarım Karşıyaka'nın geleneksel ev sahipliğinden memnun kalmışsınızdır. Biz bir sonraki festivali merak ve heyecanla bekliyoruz." dedi.

6 dalda 12 kategoride 39 film 12 SARI ŞEMSİYE ÖDÜLÜ İÇİN YARIŞTI

19 - 25 Ocak 2024 tarihleri arasında Türk ve Balkan sinemasından birbirinden seçkin 100'ün üzerinde filmin sanatseverlerle buluştuğu festivalde, 12 kategoride, 5 Ulusal Uzun Metraj Film, 5 Uluslararası Uzun Metraj Film, 5 Dario Moreno Uzun Metraj Filmi, 7 Ulusal Kısa Metraj Film, 7 Uluslararası Kısa Metraj ve 10 Süslü şemsiye ulusal ve uluslararası filmlerin birlikte yarıştığı uzun metraj Film olmak üzere toplam 39 film Sarı Şemsiye Ödülü için yarıştı.

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM ÖDÜLLERİ

Konuşmaların ardından heyecanla beklenen Sarı Şemsiye ödülleri açıklandı. Karadağ tarihindeki ilk kadın film ve TV yönetmeni Marija Perovic, Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Emel Göksu ve Türk oyuncu Nursel Köse'nin jüri üyeliğini yaptığı Sarı Şemsiye Ulusal Uzun Metraj Film dalındaki ödüller şu şekilde dağıtıldı:

En İyi Film: Karanlık Gece (Özcan Alper)

En İyi Yönetmen: Maryna Er Gorbach (Klondike)

En İyi Kadın Oyuncu: Sema Gültekin (Bir Kar Tanesinin Ömrü)

En İyi Erkek Oyuncu: Berkay Ateş (Karanlık Gece)

ULUSLARARASI UZUN METRAJ FİLM ÖDÜLLERİ

Sinema ve tiyatro yönetmeni, sinema tarihi profesörü ve günümüzde Saraybosna Üniversitesi Sahne Sanatları Akademisi'nin dekanı Faruk Loncarevic, Türk oyuncu Ece Dizdar ve Türk-Alman aktör Tim Seyfi'nin jüri üyeliğini yaptığı Sarı Şemsiye Uluslararası Uzun Metraj Film dalındaki ödüller aşağıdaki gibi dağıtıldı:

En İyi Film: Piargy'nin Baladı (Kuzey Makedonya)

En İyi Yönetmen: Ivo Trajkovski (Piargy'nin Baladı)

En İyi Kadın Oyuncu: Judit Bardos (Piargy'nin Baladı)

En İyi Erkek Oyuncu: Gergely Blaho (The Grandson) (Macaristan)

DARİO MORENO ULUSLARARASI UZUN METRAJ FİLM ÖDÜLÜ

Film ve televizyon yönetmeni, yazar Ana Maria Rossi, Macar asıllı Slovak aktris Vica Kerekes ve Türk oyuncu Hakan Salınmış'tan oluşan jüri, Sarı Şemsiye Dario Moreno Uzun Metraj Film Ödülü'ne Szilard Bernath (Macaristan) yönetmenliğini yaptığı LARRY filmi layık görüldü.

ULUSAL KISA METRAJ FİLM YARIŞMASINDA EN İYİ FİLM “654 GRAM”

Sarı Şemsiye Ulusal Kısa Metraj Film kategorisinde jüri üyeliklerini Türk sinema ve tiyatro oyuncusu Ayşenil Şamlıoğlu, Türk tiyatro sanatçısı ve oyuncu Onur Dilber, ve Türk akademisyen Özlem Özgür yaptı. Bu dalda En İyi Film ödülü Ömer Dişbudak'ın yönetmenliğini yaptığı '654 GRAM' filmine verildi.

ULUSLARARASI KISA METRAJ FİLM YARIŞMASINDA EN İYİ FİLM “CENTAUR HOTEL”

Film yapımcısı Tayfur Aydın, Türk oyuncu Başak Daşman ve Türk akademisyen Ozan Otan jüri üyeliğini yaptığı Sarı Şemsiye Uluslararası Kısa

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler