Ankara'da Anadolu'nun Biyolojik Çeşitliliği Fotoğraf Sergisi

Ankara'da Anadolu'nun Biyolojik Çeşitliliği Fotoğraf Sergisi

Sergi, Institut français'te (Konrad Adenauer Cd. No 30, Yıldız – Ankara) her gün 10.00 – 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Giriş ücretsizdir. Sergi hakkında daha fazla bilgi için

Institut français Ankara, Doğa Koruma Merkezi (DKM), ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) işbirliğiyle, Fransız fotoğrafçı Thierry Magniez'in 2021 yılından beri üzerinde çalıştığı Anadolu'nun biyolojik çeşitliliği konulu fotoğraf sergisini sunuyor.

Bu sanatsal yaklaşım, Türkiye'deki biyoçeşitliliği ele alarak, Doğa Koruma Merkezi'nin sunduğu bilimsel bakış açısıyla zenginleştirilmiştir. Sergide ayrıca, özellikle Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ile yapılan işbirlikleri çerçevesinde son yirmi yılda gerçekleştirilen çalışmalara da odaklanılmaktadır.

Serginin temel amacı, Türkiye'nin zengin biyolojik çeşitliliğini kutlamak, ormansızlaşma ve iklim değişikliğinin yarattığı tehditleri vurgulamak, ve bu çeşitliliğin korunması için işbirliğine dayalı eylemleri teşvik etmektir.

Thierry Magniez'in açıklamasında belirttiği gibi: "Çocukluğumdan beri, açık havada olmayı, saatlerce gözlem yapmayı sevdim. Île-de-France'daki bir ormanın veya Boulonnais'deki bir kum tepesinin kırılganlığını, Kamçatka'daki bir nehrin gücünü, Norveç'teki yüksek bir platonun veya Anadolu bozkırlarının dayanıklılığını hissetmeyi sevmişimdir."

Sergi, Institut français'te (Konrad Adenauer Cd. No 30, Yıldız – Ankara) her gün 10.00 – 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Giriş ücretsizdir. Sergi hakkında daha fazla bilgi için https://www.ifturquie.org/etkinlik/sergi-bozkirdan-daglara-anadolunun-biyolojik-cesitliligi/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler