Hassas Dişlere Yönelik Gelişmiş Diş Beyazlatma Teknolojisi

Hassas Dişlere Yönelik Gelişmiş Diş Beyazlatma Teknolojisi

Yurteri, diş beyazlatma işlemlerinde nano teknolojinin etkisiyle diş hekimliği alanında kullanılan ürünlerin önemli bir evrim geçirdiğini belirtti.

Diş Hekimi Betül Yurteri, diş beyazlatma konusundaki teknolojik gelişmeleri açıklayarak, diş hassasiyeti yaşayanlara özel olarak geliştirilen yeni yöntemlerin diş hekimleri tarafından rahatlıkla uygulanabildiğini duyurdu.

Yurteri, diş beyazlatma işlemlerinde nano teknolojinin etkisiyle diş hekimliği alanında kullanılan ürünlerin önemli bir evrim geçirdiğini belirtti. Eskiden mikro düzeyde diş minesinde madde kaybına neden olan beyazlatma ürünlerinin yerini, diş minesini mikroskobik olarak aşındırmayan hatta mineral takviyesi sağlayan ürünlerin aldığını ifade etti.

Diş hekimliği koruyucu tedavileri sayesinde, diş beyazlatma ürünlerinin sadece estetik açıdan değil, aynı zamanda dişlerin ihtiyacı olan hidroksiapatit takviyesini sağladığını vurgulayan Yurteri, kalıcı diş beyazlatmanın iki aşamada gerçekleştiğini açıkladı. İlk aşamada, diş hekimi tarafından evde kullanılmak üzere verilen jel ile minenin gözenekleri açılarak hazırlık yapılır. Ardından klinikte gerçekleştirilen ortalama 40 dakikalık bir beyazlatma işlemiyle dişlerin beyazlaması sağlanır. Yurteri, bu işlemin yılda bir defa tekrarlanmasının gerekli olduğunu ve bu sayede hem dişlere mineral takviyesi yapıldığını hem de beyazlatmanın sürdürülebildiğini belirtti.

Diş hekimliğindeki bu gelişmiş teknoloji sayesinde, gece diş sıkma, aşırı diş fırçalama veya dişeti çekilmesi sonucu hassasiyet yaşayan kişilere özel olarak uygulanabilen diş beyazlatma yöntemleri, estetik kaygıları ön planda tutarak aynı zamanda diş sağlığına odaklanmaktadır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler